avontuur

Sander Vijgen Architect

SANDER VIJGEN ARCHITECT is een jong ontwerpbureau.
Met de start van mijn eigen bureau in 2016 heb ik een lang gekoesterde droom verwezenlijkt en kan ik op een nieuwe wijze vorm gaan geven aan mijn passie voor het bouwen.

Parkstad-Limburg

Het bureau is gevestigd in Retersbeek, in de gemeente Voerendaal, gelegen aan de rand van het mooie en karakteristieke Limburgse heuvellandschap, op steenworp afstand van Heerlen. Hier woon ik samen met mijn vrouw en 2 kinderen.

ervaring Nederland-Duitsland

Tijdens mijn studie aan de Academie van Bouwkunst heb ik met veel plezier voor een aantal  gerenommeerde bureaus in Nederland mogen werken. Vanaf 2009 was ik voor de Duitse vestiging van Benthem Crouwel Architecten werkzaam in Aken. In dit bureau kwamen 2 bouwculturen samen. De experimentele – Nederlandse met de conventionele – precieze – Duitse bouwcultuur. In deze periode is Duits mijn 2e moedertaal geworden en sta ik ook ingeschreven bij het Duitse architectenregister (AKNW). Een selectie van uiteenlopende projecten waaraan ik in deze periode heb meegewerkt, zijn op deze site te zien.

werkwijze

Elke opgave benader ik vanuit verschillende invalshoeken. Naast mijn passie om een mooi ontwerp te maken, moet het ontwerp passen in zijn omgeving en vooral ook functioneel zijn. Op een creatieve en slimme manier probeer ik samen met mijn opdrachtgever de best mogelijke oplossing te bedenken binnen het beschikbare budget.

Als architect ben ik niet alleen ontwerper, maar voel ik mij verantwoordelijk voor het gehele bouwproces. Van de eerste schets tot aan de uitvoering. Om dit mogelijk te maken, maak ik gebruik van een netwerk van professionals die integraal en interactief aan het ontwerpproces deelnemen.

Zien, ontdekken en begrijpen. Architectuur is een avontuur!

sander vijgen

1977 geboren te heerlen

1998 mecanoo architecten, delft

1999 teeken beckers architecten, heerlen

2000 bachelor hogeschool zuyd

2000-2002 benthem crouwel architects, amsterdam

2002-2009 jo coenen architects, maastricht

2009 master maastricht academy of architecture

2009-2016 benthem crouwel architects, aachen (d)

2016 cross architecture, aachen (d)

2016 sander vijgen architect (nl-d)