CMill Gebouw C | de straat

plan | gebouw-c

 

bedrijventerrein

C-Mill is een 15 hectare groot bedrijventerrein in de Heerlense wijk Molenberg. Bijna 100 verschillende bedrijven van groot tot klein zijn gevestigd in de monumentale gebouwen van de voormalige Philips fabrieken.

 

gebouw-C

Het voormalige bedrijfsrestaurant was gelegen op de 1e verdieping van Gebouw-C.
Door de verplaatsing van het bedrijfsrestaurant naar een ander gebouw op begane grond en door de groeiende vraag naar werkplekken werd besloten het voormalige restaurant te verbouwen tot kantoorruimte.

 

nieuwe werken

Uitgangspunt voor het interieurontwerp was het succesvolle concept van het nieuwe werken.
Dit concept dat op de gehele bedrijfscampus C-Mill is toegepast, kijkt op een meer duurzame manier naar het bedrijfsgebouw: De werkplekken zijn flexibel (in grootte) te huren en de “bewoners” kunnen samen gebruik maken van gemeenschappelijke functies. Ook hebben de ingrepen met eenvoudige en lichte materialen een meer tijdelijk karakter om snel te kunnen reageren op de veranderende behoefte.

“tijdelijkheid wordt het nieuwe definitieve”, aldus Geerd Simonis, eigenaar van C-Mill.

 

straat

De verdieping bestaat uit een standaard 2-beukige plattegrond: werkplekken langs de gevel en in de midden zone een gang met aan de koppen de trappenhuizen die zorgen voor de verticale ontsluiting.
De oorspronkelijke gang werd verbreed en kreeg het karakter van een straat met de verschillende adressen van de bewoners. De straat zelf wordt gebruikt voor alle gemeenschappelijke functies. Er is plek voor informele ontmoeting met pantryvoorziening in een open setting, maar er zijn ook concentratiewerkplekken en een aantal vergaderruimten in cocon-achtige ruimten. Tevens zorgt de oorspronkelijke stalen shed-dak-constructie van het gebouw, door het gefilterde “noorderlicht”, voor een aangename sfeer in de straat.

 

 

data

 

opdrachtgever
C’magne BV
locatie
Heerlen
ontwerp
2016
programma
kantoren, vergaderruimten, concentratiewerkplek, pantry
bvo
1400 m²
status
fase 1 opgeleverd 2016
team
Marc Vola  – vola|architecture|concepts|art
Sander Vijgen – sander vijgen architect
foto’s
Sander Vijgen