Hörsaalgebäude Osnabrück (D) | het groene studie-landschap

plan | Hörsaalgebäude Osnabrück

Het collegezaalgebouw is een heldere compact volume dat collegezalen en leslokalen organiseert rondom een patio en het studielandschap.
Het studielandschap, dat is ontstaan uit de stedenbouwkundige situatie om 2 belangrijke pleinen op de campus met elkaar te verbinden, vormt het hart van het gebouw. De royale open vormgegeven ruimte zet aan tot communicatie, leren en ontspannen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


data

opdrachtgever
Stiftung Fachhochschule Osnabrück
Gebäudemanagement Hochschule Osnabrück
locatie
Osnabrück (D)
ontwerp
prijsvraag 2010
programma
collegezaalgebouw, onderwijsruimtes en -lokalen, studielandschap, aula, patio
bvo
8.300 m²
status
opgeleverd april 2014
team
Benthem Crouwel GmbH (D)
Markus Sporer, Cornelius Wens, Anna Gerlach
Sander Vijgen (projectarchitect)
foto’s
Jens Kirchner